Kalendaro-kalender

Kalendaro

25
maj
Soiles Kvarterslokal
-
Stockholm
Datum: 25 maj 2018
PRINTEMPA FESTO / VÅRFESTvendrede je 18.00 enkvartala ejo de Soile, Ringvägen 76, teretaĝo,enirejo de malantaŭa flanko de la domo. Printempa Festo okazos en vendredo 25, majo en Ringvägen 76,

27
maj
Linnes Hammarby
-
Uppsala
Datum: 27 maj 2018
La Esperanto-societo de Upsalo ekskursos al Linnés Hammarby dimancon la 27-an de majo. Tiuj kiuj volas

09
jun
ĝardeno de Ättekullagatan
-
Helsingborg
Datum: 09 juni 2018
La 9-an de junio je la 15-a horo ni invitas ĉiujn esperantistojn en la regiono al ”rostofesto” en la ĝardeno de Ättekullagatan 16 en Helsingborg. Ni funkciigos la rostilon kaj preparos kafon. Vi

13
jun
Fjällgatans kaffestuga
-
Stockholm
Datum: 13 juni 2018
FJÄLLGATANS KAFFESTUGA,Fogelströmsterassen, Södermalm

27
jun
Kafejo Lyran
-
Skärholmen
Datum: 27 juni 2018
Kafejo LYRAN, Mälarhöjden.Renkonti ĝo en T-Bredäng 12.15 por komuna promenado al Lyran.

11
jul
Cafe Skanskvarn
-
Årsta
Datum: 11 juli 2018
en SKANSKVARN proksime al T-Gullmarsplan

25
jul
Erstaterassen
-
Stockholm
Datum: 25 juli 2018
ERSTATERRASSEN, Erstagatan 1.

28
jul
Lissabon, Portugal
Datum: 28 juli 2018
Universala Kongreso en Lisbono, Portugalio, temo, Kulturoj, lingvoj, tutmondiĝo: Kien nun? Världsesperantokongress i Lissabon,

08
aug
Cafe Fåfängan
-
Stockholm
Datum: 08 augusti 2018
FÅFÄNGAN. Buso 53 al Danvikstull.

18
aug
Tombejo de Pålsjö
-
Helsingborg
Datum: 18 augusti 2018
La 18-an de augusto vizito al la tombo de G.H. Backman. Ni kolektiĝos je la 11-a horo ĉe la enirejo de la tombejo de Pålsjö, norde de Helsingborg. Post la vizito ni promenos al la Paviliono de

Tipsa oss gärna

Här lägger vi in allt möjligt som händer inom esperantovärlden, särskilt i Sverige och Norden.

Om du vill tipsa om flera händelser samtidigt

Skicka e-post till kalendaro (a) esperantosverige (.) se.

Använd då listan i formuläret för att få med all relevant information!

Namn och e-post för dig som lämnar uppgifterna

Info om arrangemanget

Vem arrangerar?

Ett förbund?
Klubb i

Mer info

Jag är medveten om att jag måste skicka in tips i god tid samt fylla i alla uppgifter för att inte riskera förseningar.

Detta händer hösten 2017

En översikt över vad SEF ägnar mest tid och kraft åt under hösten 2017. Bland annat om nya EC, lokalen i Herrljunga och den kommande kongressen som blir en båtresa mellan Köpenhamn och Oslo.

Det nya kontoret

Vårt gamla kontor på Vikingagatan 24 i Stockholm lämnade vi den 31 augusti. Det nya kontoret ligger i Herrljunga, är större och billigare och lättare att nå för oss som inte bor i Stockholm. Arbetsamnet är NECESejo: Nova EsperantoCentro En Svedio-ejo.

Medlemsavgift för 2018

Kassören försöker få tag i medlemmar som ännu inte betalat för 2017. Om du är en av dem, betala gärna avgiften för 2018 redan nu, så det inte glöms bort igen.

Aktiva samlas i oktober

Höstens Funktionärsträff håller vi i Herrljunga så att så många som möjligt får se de nya lokalerna. Tidpunkten är 14-15 oktober.

Kommande kongress

Arbetet med nästa års kongress pågår för fullt. Vid senaste kongressen bestämde vi att tona ner ambitionerna en aning. I flera år har styrelsen fått agera LKK, vilket inverkar menligt på det egentliga uppdraget. Från och med år 2019 kommer styrelsen att ordna årsmötet. De medlemmar eller klubbar som finns i närheten inbjuds att ordna kringarrangemang, men det sker helt på eget initiativ.

Den svenska kongressen 2018 blir en skandinavisk kongress till minne av den första skandinaviska kongressen år 1918. I samarbete med danska och norska förbundet kongressar vi på båten mellan Oslo och Köpenhamn. Mer info under Eventoj på EsperantoSverige.

Hemsidorna

Särskilt EsperantoSverige har blivit styvmoderligt behandlad de senaste åren. Mest därför att huvudansvarig varit aktiv inom SEF-styrelsen mellan 2013-17, men det är slut med det nu. Eftersom samarbetet mellan esperantoorganisationerna inte blev någon större framgång kommer vi att dra ner på ambitionerna. Det har i princip varit SEF som varit aktiva. Esperanto.se kommer att bestå som neutral infosida om språket, medan EsperantoSverige kommer att förvandlas till en mindre sida med länkar till olika svenska esperantosidor samt info om större arrangemang. Esperantoförbundet lägger över sin information till esperantoforbundet.se medan intere.se består som samlingspunkt för aktiva.

Elfino

Skriven av : Elfino

Hide comment form

1000 Characters left


Please publish modules in offcanvas position.