Kalendaro-kalender

Kalendaro

29
sep
Klubejo
-
Malmö
Datum: 29 september 2018
Biciklogrupo de KEM Ni informos pri esperanto. Plats: föreningslokalen, Kronetorpsg 94. För mer information e-posta till eller sms-a till 073-971 80 78. Delta i föreningens aktiviteter!

05
okt
ABF-domo, 5 tr, Värmlandsrummet 534
-
Stockholm
Datum: 05 oktober 2018
Anita Dagmarsdotter prezentos al ni la libron ”La ŝtona urbo” de Anna Löwenstein.

06
okt
Klubejo
Datum: 06 oktober 2018
Aŭtuna festoTemo: UK en Lisbono 2018 Plats: föreningslokalen, Kronetorpsg 94. För mer information e-posta till eller sms-a till 073-971 80 78.

19
okt
ABF-domo, 5 tr, Värmlandsrummet 534
-
Stockholm
Datum: 19 oktober 2018
KANTVESPERO Venu kanti kun Agneta, Anna kaj la aliaj kantemuloj!

20
okt
Klubejo
-
Malmö
Datum: 20 oktober 2018
Introduktionskurs i esperanto, se flygblad

21
okt
Klubejo
-
Malmö
Datum: 21 oktober 2018
Introduktionskurs i esperanto, se flygblad

06
nov
Klubejo
-
Malmö
Datum: 06 november 2018
Ordinara kunsido Aleksander Melnikov, Rusio, "Mi serĉis novon kaj diverson..." - miaj (fi)aventuroj en la mondo dum E-vojaĝoj Plats: föreningslokalen, Kronetorpsg 94. För mer information e-posta till

07
nov
Klubejo
Datum: 07 november 2018
Ordinara kunsido Post la kunsido ni rigardos fotojn de Allan Johansson Plats: föreningslokalen, Kronetorpsg 94. För mer information

11
nov
Datum: 11 november 2018
Lingva du ŝo (diman ĉo dumtage) - pli da informon venos

25
nov
Klubejo
Datum: 25 november 2018
Aŭkcio, pli da informon venos Plats: föreningslokalen, Kronetorpsg 94. För mer information e-posta till eller sms-a till 073-971 80 78. Delta i föreningens aktiviteter! Med

Tipsa oss gärna

Här lägger vi in allt möjligt som händer inom esperantovärlden, särskilt i Sverige och Norden.

Om du vill tipsa om flera händelser samtidigt

Skicka e-post till kalendaro (a) esperantosverige (.) se.

Använd då listan i formuläret för att få med all relevant information!

Namn och e-post för dig som lämnar uppgifterna

Info om arrangemanget

Vem arrangerar?

Ett förbund?
Klubb i

Mer info

Jag är medveten om att jag måste skicka in tips i god tid samt fylla i alla uppgifter för att inte riskera förseningar.

Svaret är 42

Hemsidesansvarig, tillika internationellt ansvarig för översättningen till esperanto av hemsidesprogrammet Joomla! berättar lite om sina vedermödor. Nu är 42% av 67 000 ord korrekturlästa och godkända. Det rörliga slutmålet närmar sig.

Nu har jag översatt allt och håller på att korrekturläsa och godkänna alla textsträngar. Totalt ligger antalet ord alltså på ca 67 000. Det innebär att jag har lite drygt 40 000 ord kvar att kontrollera. Det verkar komma att ta runt 50 timmar. Det borde hinna bli klart innan jul.

Joomla! är ett program som gör livet lättare om man vill göra hemsidor. Det finns uppenbarligen många i esperantovärlden som använder systemet. Bland annat lär Heroldo använda det, och jag vet att förbundet i Brazilien gör det, eller har gjort det...

Joomla! brukar rankas bland de tre största programmen för hemsidestillverkning vid sidan om ren kod (html, php, js, css osv). Det fungerar på samma sätt som en ordbehandlare, fast det är en hemsidesbehandlare så att man slipper programmera själv. Esperanto är ett av ca 60-70 olika språk som finns eller håller på att översättas för programmet. Just nu ligger vi väldigt bra till, i toppligan bland dem som klarat av hela jobbet.

Översättningsjobbet sker på en hemsida där det finns många olika program som man kan översätta till vilket språk man vill. Man ansöker om att bli medlem i respektive grupp. Tyvärr är inte kvaliteten något som alla medhjälpare sätter i fokus, så jag har en del rättelser att göra av en individ som har "hjälpt till". Bland annat har han "rättat" sånt som redan är översatt till felaktigheter eller på ett sätt som inte stämmer med de principer Sara, Puff och jag ställde upp när vi började det här jobbet för flera år sedan.

Nu kanske du undrar varför i hela friden vi inte blivit klara om vi började för flera år sen! Programmet har utvecklats och det ändrades en hel del för ett par år sedan. Det är mycket av det jag håller på med nu. Gamla saker har ändrats i originalet och måste åtgärdas. Sorgligt nog är det många gånger bara en punkt som ska läggas till i slutet på en mening, men det tar tid att kontrollera hela meningen ändå.

Stella Lindblom

Skriven av : Stella Lindblom

Please publish modules in offcanvas position.