Betalsätt

Postgiro

Svenska Esperantoförbundet har postgiro 2012-3.

Payson

Betalning till SEF

Swish

123 523 4166

Jag vill bli medlem!

Här anmäler du dig som direktmedlem samt som klubbmedlem i Stockholm. Du som blir medlem för första gången kan köpa STARTPAKET som innehåller läroböcker och ordbok samt ett års gratis direktmedlemskap. Se särskild info under Medlemskap med startpaket.

Du som vill bli medlem i annan klubb än Stockholm får vända dig direkt till denna. Se under Klubbar för mer information.

Medlemsavgiften beror på vilken medlemskategori du väljer samt din ålder. Det går att välja på direktmedlem, klubbmedlem eller familjemedlem.

 

Medlemsanmälan görs nedan. Glöm inte att betala också! Medlemskapet räknas först när du BÅDE anmält dig och betalat.

 

  Direktmedlem     Klubbmedlem* 
Fullbetalande      200 kr     195 - 260 kr
Ungdom (tom 20 år)     100 kr     80 - 155 kr
Familj (samma adress)      300 kr     300 - 390 kr
Startpaket (nya medlemmar)          400 kr    ---

Prisintervallet gäller samtliga klubbar. 

Anmäl direktmedlemskap samt klubbmedlemskap till Stockholm nedan. För medlemskap i övriga klubbar, kontakta respektive klubb. Startpaket köps i artikeln Medlemskap med Startpaket.

 

Förklaringar på medlemskategorier

Direktmedlemskap

Du betalar direkt till SEF och får medlemstidningen La Espero fyra gånger per år. Du kan ansöka om stipendier för verksamheter som leder till spridning av esperanto.

På några platser i landet finns lokala grupper. De är inte formella klubbar utan består av samarbetande direktmedlemmar. Läs mer under fliken Grupper. 

Anmäl dig nedan och betala med något av:

  • postgiro 2012-3
  •  till Payson (internetbank eller kort)
  • Swish 123 523 4166

 

Klubbmedlemskap

På några orter finns lokala klubbar. De är egna organisationer med egen styrelse, men de är knutna till esperantoförbundet. Klubbarna bestämmer sina egna avgifter. De finns i Stockholm, Malmö, Göteborg, Uppsala och Sundsvall. Om du väljer att bli medlem i en av dessa klubbar blir du automatiskt också medlem i SEF.

Medlemskap i klubb betalas direkt till klubben utom för Stockholm som betalar direkt till SEF nedan. Hur du blir medlem i övriga klubbar beskrivs under fliken Klubbar.

Man måste inte bli medlem i en klubb bara för att det finns en sådan där man bor, men det är ett bra sätt att få lokala kontakter.

Familjemedlemskap

Både direkt- och klubbmedlemskapen har en variant som kallas Familjemedlemskap. Det innebär att två eller fler personer som bor på samma adress blir medlem i klump. En av dessa medlemmar kallas huvudmedlem och står som ansvarig för betalningar. Familjen får en medlemstidning att dela på.

Anmäl familjen som direktmedlem eller klubbmedlem i Stockholm nedan.

Ungdomsmedlemskap

Ungdomskategori finns för både direkt- och klubbmedlem. Ungdomar betalar en lägre avgift till och med 20 år. Man räknas alltså som ungdomsmedlem till och med det år man fyller 21. Om man inte fyllt 21 när man anmäler sej och har betalat in, räknas man som ungdomsmedlem följande 12-månadersperiod; har man fyllt 21 räknas man som fullbetalande medlem och ska betala ordinarie avgift. (Om du ligger i skarven, läs mer under Betalår - inte kalenderår).

De som är mellan 20 och 30 kallas ibland "unga". Det har inte med avgiften att göra, det har med åldern och det gamla, numera vilande, ungdomsförbundet att göra. SEF brukar se med mer blida ögon på alla under 30 och har t ex resestipendier för alla "unga".

Anmäl dig som ungdomsmedlem nedan.

Startpaket

Till alldeles nya medlemmar erbjuder vi köp av Startpaket. Läs mer i artikeln Medlemskap med Startpaket. Där ingår läromedel och medlemskap för de första 12 månaderna. Man kan även köpa läroböckerna till det rabatterade priset och välja bort medlemskapet om man vill.

Anmälan av medlemskap med Startpaket gör du i formuläret under fliken Medlemskap med Startpaket. Formuläret nedan gäller för medlemskap utan paket. 

Startpaket utan medlemskap? Det går också bra. Fyll i formuläret under fliken Medlemskap med Startpaket, men klicka ur rutan för frågan om du vill bli medlem.

 

Medlemsanmälan

Fyll i fälten nedan. 

Du behöver inte ge oss hela personnumret. Vi vill veta födelsedag för dig under 21 år och födelseår för dig som är äldre.

Skriv gärna i textrutan om du vill ha kontakt eller bli aktiv medlem.


Bara för dig som valt Familjemedlem

Familjemedlem har en huvudmedlem som är postmottagare. Ange vem det är eller ska vara här.

• Ange alltid huvudmedlem, både för ny medlem och vid ändring.

Familjemedlem är hela hushållet. Nya i hushållet kan anslutas till befintlig Familjemedlem.

• En enskild medlem kan välja att omvandla sitt medlemskap till Familjemedlem om fler i hushållet vill vara medlemmar.

Godkännande

SEFs stadgar (öppnas i nytt fönster)

Tyvärr måste vi be dig göra en enkel matematisk beräkning för att visa att du är en tänkande människa, och inte en nätrobot.

captcha

Beroende på vad du valt i formuläret - betala motsvarande summa med plusgiro 2012-3, Payson eller Swish 123 523 4166.

Betalning till SEF

Please publish modules in offcanvas position.