Betalsätt

Postgiro

Svenska Esperantoförbundet har postgiro 2012-3.

Payson

Betalning till SEF

Swish

123 523 4166

Betalår - inte kalenderår

Sedan 2018 räknar vi medlemskap i 12-månadersperioder istället för i kalenderår. När du anmäler dig som ny medlem räknas du som medlem från och med att du betalat, men ditt betalår startar månaden därpå.

 

Betalår och försenad årsavgift

Vi räknar medlemskap i hela månader. Det innebär att betalåret för en ny medlem räknas från nästa hela månad. Den som till exempel betalar sin avgift i juni kommer att få ett betalår som löper juli-juni. De flesta av våra gamla medlemmar kommer inte att märka någon skillnad eftersom de har betalår som överensstämmer med kalenderåret, dvs januari-december.

Ett medlemskap räknas som aktuellt i upp till 4 månader efter betalårets slutmånad. Om årsavgift inkommit inom den perioden fortsätter medlemskapet med det gamla betalåret. Vi skickar påminnelse om betalning någon månad innan betalåret tagit slut.

Om betalning uteblir längre än 4 månader anses medlemskapet som avslutat. Den som inkommer för sent med sin avgift räknas som ny medlem och får alltså ett nytt betalår.

 

Ungdomsmedlemskapet - det finstilta

Ungdomsmedlemskap gäller den som är till och med 20 år. Det innebär att man kan betala ungdomsavgift så länge man är 20 år. Vi avbryter dock inte medlemskap bara för att någon råkar fylla 21, utan ett gammalt betalår får löpa ut.

Vi räknar medlemskap i hela månader med start den månad betalning och anmälan inkommit. Det innebär att den som fortfarande är 20 den månad anmälan och betalning inkommit, räknas som ungdomsmedlem de följande 12 månaderna.

Medlemskapet räknas först när vi fått in BÅDE anmälan och betalning.

 

Betalår och rösträtt på årsstämman

Varje medlem har en röst på förbundets stämma. Den brukar inträffa i maj varje år. 

Rösträtten har dock ett krav. Medlemskapet måste ha varit giltigt i minst en månad innan årsmötet inträffar. Man kan alltså inte dyka upp och betala medlemsavgift vid dörren och rösta på mötet. Den som planerar att delta i årsmötet och vill kunna rösta måste se till att medlemskapet har betalats i god tid.

Please publish modules in offcanvas position.