Träff på Esperantogården 5-11/8

Hej,
nu när koronaproblemen inte längre stänger möjligheterna att träffas ansikte mot ansikte i stället  för zoom-möte, kan det vara dags för en
”spontanträff” på Esperanto-Gården i Lesjöfors.

Naturligtvis måste vi försöka visa hänsyn för att försöka hindra så att en 3-4-5 våg, eller vilket nr du vill använda, inte utvecklas. Men om du inte har några symtom och är vaccinerad bör risken att bli allvarligt sjuk mycket minimala, om du mot förmodan skulle drabbas. Men enligt mediavärldens budskap bör vi alla, även de som vägrat vaccinera sig av någon anledning, kunna umgås – om vi använder sunt förnuft och inte lever myrstacksliv.

Esperanto-Gården inbjuder dig till en veckoträff under tiden 05-11 augusti 2020. Du kan stanna en eller någon dag eller under en längre tid, som du själv önskar….

För idén med E-G var ju att den som ville skulle komma till anläggningen och umgås mer spontant – gå ut och promenera i naturen – plocka svamp och bär och tillverka någon burk, av sommarens och höstens ”överflöd” för att avnjutas vid något tillfälle under kommande vinter.

Den som var alert och hade lust skulle kunna hjälpa till med underhållet – ute – inne, men den vars ork inte var i ”topp” skulle kunna komma för att umgås och försöka utveckla sina kunskaper i esperanto – och hjälpa andra som finns på gården att utveckla deras esperantokunskaper….

För det är relativt svårt att utveckla ett språk genom att tala med väggar och andra döda ting. Okej, man kan försöka tala med djuren – men de kan inte svara på esperanto, utan bara visa om de förstår (uppfattar) betydelsen av de ord som matte – husse använder. Husdjur kan förstå två- till och med  flera språk.

BOR DU I STOCKHOLM? Jag kommer att vara i Stockholm 2-5 augusti och åker tillbaka 5 aug. – åk med i min bil, den 5 augusti klockan 13.3o från Farsta Strand. Det finns möjlighet för 3 eo-vänner att åka med i bilen från Stockholm, förutom den person som jag lovat.

Program på lördag em – I år firar Åland sin ”oberoende” inre självständighet som
”Nordens ö-rike”
För övrigt skall vi försöka bolla idéer – vad har gått fel när det gäller esperanto utveckling i Norden? I första hand Sverige – om inga nordiska vänner dyker upp! – Men eftersom antalet medlemmar troligen minskat i hela Norden – kan det vara dags att fundera på ökat nordiskt samarbete – eventuella idéer översändes till de olika nordiska eo-org….

Inte bara ett ökat Skandinaviskt samarbete – vilket innebär att personer utanför de skandinaviska språkområdet utestängs…. - tvärsemot extraspråket Esperanto idé!!!!!!

Vill du åka med i min bil från Stockholm – SMS till mitt nya telefonnr 076 1928 567 – antal lediga platser är för tillfället 3 st.

 Amike,
 Lennart.

OBS tåg och bussresor brukar vara billigare torsdag-tisdag. Om du har is i magen kan du under onsdag 4e aug. söka o boka SJ – sistaminuten tidigast 24 tim. före avgång om du är pensionär eller ungdom under 26 år.

För att underlätta din resa till E-G gäller följande avgångar vardagar (5/8) från busstationen i Karlstad, du behöver gå 15-20 min från centralstation i Karlstad --- till bussen i Kristinehamn 10 minuter
avg.Karlstad Kristinehamn                    Kommer du sent måste vi möta i Filipstad….
07.50 08.10 10.10                                 sista förbindelserna till Filipstad är från...
12.50 12.10 14.35                                 Karlstad busstation Kristinehamn
ank. Filipstad
14.50 15.10 17.10                                  19.50 – 20.55          20.10 – 21.00
15.50 16.10 17.50                                  21.50 – 22.55          22.10 - 23.05
16.50 17.10 18.50                                  22.50 – 23.50