Ekonomi

Inkomster

Esperantoförbundet är en medlemsförening vars medlemsavgifter går till att driva mycket av verksamheten. Årsavgiften på 200 kr för individuella direktmedlemmar har varit oförändrad i några decennier.

Den har kunnat hållas låg tack vare medlemmar som också är stödmedlemmar i Rondo Langlet, 'Langletkretsen', inrättad till minne av en av den svenska esperantorörelsens pionjärer, Valdemar Langlet. Dessa stödmedlemmar betalar 100 kr eller mer per månad. Utan det stödet skulle vi inte kunna ha någon lokal för våra fysiska tillgångar.

Utgifter

De största kostnaderna är medlemstidningen La Espero och lokalerna. Dessutom kostar kommunikation i form av hemsidor, telefonutlägg, porton och resor. Vi har också resestipendium för våra ungdomsmedlemmar. Upp till 20 år kan man få reskostanden till något arrangemang som anses viktigt för esperantorörelsen betald. SEFs styrelse beslutar i den frågan. Ansökan måste ha inkommit under korrekta former och i tid. Pengarna betalas ut i efterhand mot uppvisande av kvitton. Det är också möjligt för alla medlemmar att enskilt eller i grupp ansöka om medel för olika projekt.

Vi försöker vara med på mässor och liknande arrangemang för att synas. Europeiska språkdagen, Littfest i Umeå, MR-dagarna (Mänskliga Rättigheter) och Bokmässan har varit stående inslag på senare år, men ibland har vi fått avstå helt enkelt för att inte tillräckligt många medlemmar haft möjlighet att hjälpa till.

Please publish modules in offcanvas position.