Infoartiklar

För redaktörerna

De som har uppdrag att lägga till information på denna hemsida kan logga in här.

Information

Den här gruppen är bland de viktigare. SEFs syfte är att informera!

Under flera år har styrelsen försökt entusiasmera medlemmar att komma med och tillsammans med andra göra utåtriktade aktiviteter. Det finns mycket att välja på men alla måste inte göra allt. Bland saker som kan göras finns bland annat:

Skapa nya broschyrer

Det finns massor med gamla broschyrer som man inte kan dela ut längre, men i många finns guldkorn att hämta. Vi behöver inte uppfinna hjulet igen.

Utställningsmaterial

Det är sällan klubbar eller enskilda förmår sitt bibliotek eller annan institution att ge plats för utställningar. Bland annat därför att det inte finns särskilt mycket att ställa ut.

Kurser på YouTube

Det finns esperantokurser, men de är oftast inte på svenska. De är inte så roliga heller. Den enda som finns på svenska är gjord av en entusiast med bedrövligt uttal. Några har redan börjat med denna uppgift.

Inventera andra organisationer

Vi själva har problemet att vi behöver föreläsare eller liknande utifrån ibland. Andra organisationer har antagligen samma problem. Vi skulle kunna erbjuda föreläsare, om vi bara visste vilka som är bra nog och vilka organisationer som skulle tacka ja.

Allt annat mellan himmel och jord

Ovanstående är exempel, men drivkraften och motivationen kommer av att man gör saker man tycker är viktiga. Vad tycker du är viktigt och roligt? Är det något som passar i Infogruppen? Kontakta oss på intere.se!

 

Please publish modules in offcanvas position.