Mötesplatser

Under fem år har SEF bedrivit ett projekt som var ämnat att knyta alla olika esperantoorganisationer i Sverige närmare varandra i ett samarbete. Intresse uttrycktes, men har inte visats i handling. Därför har SEF valt att minska omfattningen på verksamheten. Idag finns följande sidor:

esperanto.se - neutral infosida om språket esperanto

esperantosverige.se - länksida för olika hemsidor om och på esperanto i Sverige

esperantoförbundet.se - SEFs sida för sig själv och sina anslutna klubbar och verksamheter

esperantoforbundet.se - Länk till esperantoförbundet.se

intere.se - intern sida för aktiva och funktionärer i Sverige. Välkomnar alla esperantister som vill samarbeta med andra esperantister.

 

Som medlem går det att få en egen e-postadress med esperanto.se eller esperantosverige.se. Kontakta en administratör.

 

Intere.se är vårt Esperantujo på nätet. Där finns ett diskussionsforum, möjlighet att skicka meddelanden till andra deltagare utan att man känner till deras e-postadress samt möjlighet att informera om händelser i en blogg. 

Intere.se styr vi själva över och sidan ska utvecklas och byggas ut med de funktioner som behövs för att aktiva ska kunna sköta sina uppdrag på ett bra sätt.

SEFs styrelse använder nästan dagligen sidan i sina interna utbyten, så om du har mer allmänna ting att prata om med styrelsen går det jättebra att dryfta dem i forumet där fler ser vad som händer.

 

Previous Next

I augusti 2017 flyttade vi från det som varit "EC", Esperanto-Centro, de senaste 20 åren, på Vikingagatan 24 i Stockholm. Dessförinnan har EC legat på Brunnsgatan, en parallellgata till Kungsgatan i samma stad. Tidigare hade vi en lokal i Tallkrogen söder om Stockholm. Långt tillbaka i tiden låg lokalen på Tegelbacken, men det var under esperantos tidiga expansion under 30–40-talen.

Våra fysiska tillgångar består till största delen av gamla dokument och böcker. Mycket av det ligger på Riksarkivet och på EsperantoGården i Lesjöfors, men vi har också en ny lokal i Herrljunga. Den kostar mindre än lokalen i Stockholm, men erbjuder långt större möjligheter.

Istället för ca 35 kvm totalt på Vikingagatan har vi 24 kvm för våra saker, men en lika stor lokal är konferensrum som kan lånas vid behov.

 

Köket är ca 200 kvm där vi kan äta under träffar och möten. Bara soffgruppen skulle ha räckt för att husera förra kongressens Interkona vespero...

Herrljunga ligger ju en bit ifrån Stockholm, men desto mer centralt nationellt. Det går att åka dit över dagen från större delen av södra Sverige. Tågstationen som ligger längs stambanan mellan Stockholm och Göteborg ligger ca 10 minuters promenad bort. 

Vi har inget beslutat namn på stället, men informellt används namnet NECESejo, Nova Esperanto-Centro en Svedio-ejo.

 

Please publish modules in offcanvas position.