Previous Next

Lokalen i Herrljunga

I augusti 2017 flyttade vi från det som varit "EC", Esperanto-Centro, de senaste 20 åren, på Vikingagatan 24 i Stockholm. Dessförinnan har EC legat på Brunnsgatan, en parallellgata till Kungsgatan i samma stad. Tidigare hade vi en lokal i Tallkrogen söder om Stockholm. Långt tillbaka i tiden låg lokalen på Tegelbacken, men det var under esperantos tidiga expansion under 30–40-talen.

Våra fysiska tillgångar består till största delen av gamla dokument och böcker. Mycket av det ligger på Riksarkivet och på EsperantoGården i Lesjöfors, men vi har också en ny lokal i Herrljunga. Den kostar mindre än lokalen i Stockholm, men erbjuder långt större möjligheter.

Istället för ca 35 kvm totalt på Vikingagatan har vi 24 kvm för våra saker, men en lika stor lokal är konferensrum som kan lånas vid behov.

 

Köket är ca 200 kvm där vi kan äta under träffar och möten. Bara soffgruppen skulle ha räckt för att husera förra kongressens Interkona vespero...

Herrljunga ligger ju en bit ifrån Stockholm, men desto mer centralt nationellt. Det går att åka dit över dagen från större delen av södra Sverige. Tågstationen som ligger längs stambanan mellan Stockholm och Göteborg ligger ca 10 minuters promenad bort. 

Vi har inget beslutat namn på stället, men informellt används namnet NECESejo, Nova Esperanto-Centro en Svedio-ejo.

 

Please publish modules in offcanvas position.