Retejzorgantoj

Norno
Norno
Kunsida gastiganto
 
Elfino
Elfino
Ĉefa administranto
 
Koboldo
Koboldo
Administra studento
 
Feo
Feo
Servila majstro
 
Unukornulo
Unukornulo
Tempa moŝto (Kalendaro)
 

Om oss

Svenska Esperantoförbundet (SEF) är en religiöst och partipolitiskt obunden ideell organisation för att främja det internationella språket esperanto. Runtom i Sverige finns ett antal esperantoklubbar och -grupper som är anslutna till förbundet. Vi är i vår tur anslutna till det internationella förbundet för esperanto – Universala Esperanto Asocio (UEA). Som organisation är vi också medlem i Svenska FN-förbundet.

Det mesta av den konkreta verksamheten – till exempel kaféträffar, studiecirklar och kurser, föredrag och utflykter – drivs av de olika klubbarna och grupperna, eller ibland på initiativ av enskilda medlemmar. Det finns även flera grupper och organisationer som inte tillhör SEF. Länkar till dessa kan du hitta på sidan EsperantoSverige. Flera av våra medlemmar är också medlemmar i andra esperantoorganisationer.

Klubbarna fungerar i princip fritt från förbundet, men samarbete med förbundet sker där det är lämpligt, till exempel vid nationella arrangemang som t ex Bokmässan i Göteborg, MR-dagarna, Littfest i Umeå och Europeiska språkdagen.

Vi håller på att omorganisera hur medlemsavgifter tas in. För de mindre klubbarna är de ökande kostnaderna för plusgiro och liknande tjänster kännbara. Därför går vi mot en lösning där även klubbmedlemmar kan betala sin avgift till SEF, som sedan i sin tur förmedlar medlen till respektive klubb. Eftersom inte alla klubbar gör likadant kan läget upplevas lite förvirrat, men läs under Klubbar och den klubb som är aktuell för dig, så får du all nödvändig information.

 

Användarvillkor

Välkommen till Esperantoförbundets hemsida!

EU kräver att vi skriver tröttsamma juridiska avtalstexter om hur du får använda den här sidan och vad vi tänker göra med informationen du eventuellt lämnar här. Det är enkelt. Du är välkommen att besöka oss, men inte att sabba något eller sabba för någon. Du ansvarar för den information du lämnar här. Vi har fullt upp med annat och tänker inte använda den informationen till annat än det är meningen och framgår av omständigheterna.

Genom att besöka och använda den här sidan och dess funktioner accepterar du implicit dessa användarvillkor.

DITT ANSVAR

Lämna korrekta uppgifter. Om informationen verkar skum eller oseriös kommer vi att radera den. Ser det riktigt illa ut försöker vi inte ens kontakta dig för att dubbelkolla.

Om du anmäler dig till ett arrangemang genom Kalendaro så förekommer det att vi låter de anmäldas namn visas för besökare. Detta för att du ska kunna veta vilka andra som kommer för att underlätta dina planer.

Om du inte kan ställa upp på våra villkor så kan du inte heller använda vår sida eller våra tjänster.

 DIN INTEGRITET

Vi lämnar inte ut mer info om dig än du normalt kan räkna med. Om du anmält dig till en träff eller kongress kan du räkna med att vi gör en deltagarlista med bostadsort och mobilnummer, därför att det är en god hjälp under ett arrangemang. Vi sparar också information om vem som deltagit i ett arrangemang som en del i arkiveringen av vår verksamhet.

 VAD VI ANVÄNDER DIN INFORMATION TILL

Vi behöver så pass mycket information att vi kan utföra våra uppdrag. Det innebär att vi måste få reda på tillräckligt för att identifiera dig och kontakta dig på lämpliga sätt. Vi behöver också veta mer specifik information för att kunna ge dig den service du betalar för, t ex val av enskilda programpunkter, dieter och liknande. Vi lämnar inte ut din information till vem som helst, men vi delar ut deltagarlistor på arrangemang. Vad som händer med dessa har vi ingen kontroll över.

Please publish modules in offcanvas position.